Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije od aprila meseca 2014. god. udruženje Autizam-pravo na život organizuje Radionice sa decom sa autizmom i njihovim porodicama, u OŠ Jovan Miodragović na Vračaru, jedanput nedeljno. Radionice su namenjene deci školskog uzrasta. Deca imaju aktivnosti u sali za fizičko sa dva terapeuta i volonterima, a za to vreme mi roditeli u učionici razmenjujemo iskustva sa porodičnim psihoterapeutom-defektologom.
Posle radionice idemo u kafic koji je omiljeni deo i za decu a i za roditelje.
Fotorgrafije iz sale su radili terapeuti, a iz kafica sve je fotografisao sam Uroš Trajković, dečak sa autizmom, 13 god.
Iz ove radionice potekla je ideja za letnjim kampom koji je održan u dnevnom boravku dr. Olga Hadzi Antonović za vreme letnjeg raspusta, kao i radionice sa perkusionistima…za sada je to realizovano, a ideja imamo puno i uradićemo sve da ih i realizujemo jer zaključak ove radionice je da je i našoj deci i nama neophodno druženje, a to ipak mora da bude organizovano i uz podršku terapeuta. Poštujmo potrebe naše dece, kako bi i oni poštovali nas.

35item(s) « 1 of 2 »